home      visie      coach      particulieren      werkgevers      links      contact
werken vanuit je hart

 

werken vanuit je hart:

niet blind je passie volgen, wél denken in mogelijkheden, je hoofd en hart zo goed mogelijk laten samenwerken om de juiste loopbaanstap te maken.

 

Corazón is het Spaanse woord voor "hart"

Bij Corazón loopbaancoaching staat werken vanuit je hart centraal. Corazón loopbaancoaching is ervan overtuigd dat een loopbaankeuze vanuit je hart tot een vele malen duurzamer resultaat leidt.

Bijna iedereen komt in zijn of haar loopbaan voor (soms ingewikkelde) dilemma's te staan. Overspoeld door alle keuzemogelijkheden maak je vaak 'verstandige' loopbaankeuzes. Je volgt meer je hoofd dan je hart. Tot je jezelf op een gegeven moment de vraag stelt of dit wel de loopbaan is die je wilt. Daarnaast kun je door omstandigheden als bijvoorbeeld ontslag of een arbeidshandicap gedwongen worden om jouw loopbaankeuzes opnieuw op een rijtje te zetten.

In de visie van Corazón loopbaancoaching ga je met plezier naar je werk als er een evenwicht is tussen de eisen die je werk aan je stelt en jouw persoonlijke behoeften. Is er geen evenwicht dan ontstaat er spanning. Als je langdurig onder spanning functioneert, krijg je stressklachten. Stress kan tot uiting komen in symptomen als vermoeidheid, een besluiteloos en onzeker gevoel of lichamelijke klachten.

Na een periode van stress volgt normaliter weer een rustige evenwichtstoestand. Soms is dit niet het geval. Dan zul je iets moeten ondernemen om het verstoorde evenwicht te herstellen. Het maken van loopbaankeuzes vanuit je hart kan de sleutel zijn tot een nieuw evenwicht.

Om loopbaankeuzes vanuit je hart te maken, heb je de moed nodig om te denken in mogelijkheden. Het gaat er niet om blind je passie te volgen, maar om je hoofd en hart zo goed mogelijk te laten samenwerken. Het is de kunst om eerst loopbaankeuzes vanuit je hart te maken en vervolgens je hoofd te gebruiken om je dromen te voeden en in je leven te integreren. Het is vaak niet nodig om in een keer het roer om te gooien. Soms kunnen kleine veranderingen al veel impact hebben en een eerste stap zijn in de richting van jouw gewenste loopbaan.

Is dit herkenbaar voor jou? Wil jij graag een nieuw evenwicht vinden? Wil je zinvol werk doen en je eigen talenten inzetten en verder ontwikkelen? Wil je tijd vrijmaken om een antwoord te vinden op jouw loopbaanvragen?

Dan is Corazón loopbaancoaching iets voor jou!

kernpunten van Corazón loopbaancoaching

  • mensen ondersteunen om keuzes vanuit het hart te maken
  • persoonlijk traject, niet zweverig maar wel diepgaand
  • gekwalificeerde (post-hbo) loopbaanadviseur
  • gebruik van beproefde vragenlijsten en tests
  • positieve, enthousiaste en motiverende coach
  • flexibiliteit en integriteit hoog in het vaandel
  • betaalbare trajecten