home      visie      coach      particulieren      werkgevers      links      contact
  Hartcoherentie: Waar het hart vol van is...
 

 

Ik heb mij verdiept in ‘Heartfulness’, een combinatie van Hartcoherentie en Mindfulness. In het Heartfulness programma leer je stil te staan én te luisteren naar wat het hart je ingeeft. En dat letterlijk. Het programma is erop gericht om weer bij je hart te komen en meer de rust in jezelf te vinden. En van daaruit te creëren. Je leert vrijer en gezonder te leven met de (als onplezierig ervaren) situatie, zoals deze zich op dit moment aandient in je leven. Je leert je ermee te verhouden door er een vriendelijke, niet oordelende aandacht aan te geven.

Bio-feedback: de taal van je hart ontcijferen

Hartcoherentie is een bio-feedback methode. Simpel gezegd komt het erop neer dat je door je hartslag of hartritme bewust te beďnvloeden er meer rust in het lichaam ontstaat. Als het hartritme ‘coherenter’ wordt, komen er hormonen vrij, die het herstel bevorderen en waarbij alle systemen in het lichaam weer optimaal samenwerken. De methode maakt je hartritme zichtbaar op een beeldscherm en helpt je om te ontdekken van welke gedachte, beelden of situaties je ontspannen raakt en door welke gedachten er weer stress ontstaat. Door middel van hartcoherentie kun je letterlijk weer leren luisteren naar de taal van je hart.

Corazón en hartcoherentie

Je hoeft maar een glimp van mijn site en mijn visie op loopbaanbegeleiding op te vangen om te begrijpen dat ik dit razend interessant vind! Regelmatig probeer ik bewust de tijd te nemen om mij op mijn eigen hartcoherentie te concentreren. Het levert me al veel nuttige informatie op: het effect van mijn ademhaling, hoe snel mijn aandacht is afgeleid, hoe mijn lijf nu eigenlijk echt voelt.. Leerzaam is het zeker en ik hoop dit nog met vele klanten te kunnen delen. Wie het aandurft om een kijkje in het eigen hart te nemen zal daar zeker wijzer van worden!

Naast methoden als oplossingsgericht coachen en dillemmacoaching zet ik nu dus ook het heartfulness programma in tijdens de (loopbaan)coaching. Neem contact met me op als je daar meer over wilt weten.

Lees hier meer informatie over hartcoherentie in coaching.