home      visie      coach      particulieren      werkgevers      links      contact
Sonja van Hoof
 

Sonja van Hoof op LinkedIn:

Zie Sonja's profiel op LinkedIn

Sonja is NOLOC erkend loopbaanprofessional

 

Na mijn studie ben ik werkzaam geweest op het gebied van communicatie en beleid. Er zitten veel leuke en inspirerende aspecten aan dit werk, maar mijn hart ligt uiteindelijk met name bij het coachen, begeleiden en verbinden van mensen.

Ik besloot een carrièreswitch te maken en volgde een opleiding tot loopbaanadviseur. Dit heeft in 2005 geleid tot de oprichting van mijn eigen bureau: Corazón loopbaancoaching. Inmiddels bestaat Corazón alweer tien jaar!

Naast een filosofische blik op het leven, kijk ik er ook graag met een knipoog naar. Ik vind het belangrijk om betrokken te zijn en zinvol werk te doen en ik voel graag vrijheid in mijn werk. Bovenal hou ik ervan om met mensen en hun persoonlijke ontwikkeling bezig te zijn. Dat levert mij en mijn klanten positieve energie op.

Vragen die mij intrigeren zijn:

  • wat voor keuzes maak je en waarom?
  • waar ligt je hart?
  • wat inspireert en motiveert je?
  • wat houd je tegen om te doen wat je graag wilt?

Ik heb er mijn werk van gemaakt om mensen te coachen op dergelijke loopbaanvragen een antwoord te vinden. Mijn rol is ondermeer:

  • luisteren en vertrouwen geven
  • motiveren en stimuleren
  • perspectief bieden en ideeën aandragen
  • kennis aanreiken omtrent arbeidsmarkt en solliciteren

Ook begeleid ik graag mensen om te komen tot een effectieve persoonlijke presentatie in CV, netwerk- & sollicitatiegesprekken en op LinkedIn. Ik vind het belangrijk dat je jezelf kunt laten zien op een manier die bij jou past en waarin jij tot je recht komt. Als je dat voor elkaar krijgt dan straalt het er vanaf!

Ik maak ondermeer gebruik van uiteenlopende beproefde  loopbaaninstrumenten en creatieve opdrachten, beroepskeuze- en persoonlijkheidsvragenlijsten en diverse coachingsmethoden, zoals oplossingsgericht coachen, hartcoherentie en dilemmacoaching.

Ik heb een CEDEO erkende opleiding gevolgd, blijf mezelf ontwikkelen door het volgen van workshops en cursussen en ben NOLOC erkend loopbaanprofessional. NOLOC is de beroepsvereniging voor loopbaanprofessionals.

Mijn vak maakt het mogelijk om vanuit mijn hart en eigen visie te werken en ik heb er heel veel plezier in!